Vložil Novák (bez ověření), 6. Únor 2013 - 21:54

Zdravím pana lake

Fakt, kdy a jak si spoluvlastníci řeší a vyřeší, jak budou postupovat na shromáždění SVJ, kde mají jeden jediný hlas, to nerozporuji. Problém u nás je ten, že zorganizovat např. setkání těchto spoluvlastníků na kterém se dohodne, jak se budou tito spoluvlastníci chovat na schůzi SVJ, je prakticky neproveditelné, nesejdeme se ani na té schůzi SVJ natož o něco dříve před ní, nedejbože jindy. Takže jednání spoluvlastníků de facto probíhají paralelně se průběhem shromážděni SVJ, na 95% se jedná o tytéž lidi.

Příchozím rozdáváme lístky s čísly, ne všechny jsou určeny k hlasování v rámci SVJ. U těch co vlastní byt, jejich lístek je na hlasování a má váhu POUZE jejich bytu, u těch co mají POUZE podíl na garáži, jejich lístek není na hlasování v rámci SVJ, nemáme dotyčného zapsaného v prezenci s vydaným hlasovacím lístek, ale jen na vyjádření názoru spoluvlastníka garáže. Tím se pak řídí ten, kdo je v prezenci zapsaný jako společný vlastník za garáže a hlasuje za ni.

Snad jsem se vyjádřil srozumitelně. Při hlasování o věcech SVJ paralelně probíhá dohoda mezi spoluvlastníky na základě výše popsaných pravidel a do zápisu, protože jsme na schůzi SVJ jdou jen čísla PRO, PROTI, ZDRZEL se lístků majitelů bytů, z nichž jeden hlasuje i za garáž.

Napadlo nás ty lístky barevně odlišit, např. bílé na hlasování členů SVJ a modré jen na dohadování spoluvlastníků. Jen jsme nechtěli jakoby hlasovat dvoufázově (dohoda mezi spoluvlastníky garáže modrými a pak hlasování členů SVJ bílými), stejně bychom každé kartičce jak modré tak bíle dali unikátní číslo. V presenci je přiřazeno konkrétní fyzické osobě a tak zas má u sebe zapsané za co hlasuje (za byt, za byt +garáž, za nic).

Dle mne to vyjde nastejno, jen to vytváří menší prostor na diskuze, a sami jistě víte že, potká-li se 50 lidí co se víceméně ani neznají, tak ten čas ubíhá neskutečně rychle.

Zde jsem se chtěl zeptat, jak se to v praxi řeší jinde.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.