Vložil občan (bez ověření), 19. Únor 2016 - 23:49

"Možná byste si měl osvěžit paměť ohledně přijímání stanov SVJ: podle ZoVB vzniká SVJ doručením listiny třetímu vlastníkovi. V tom okamžiku mohou developer a jeho dva přátelé vlastníci přijmout stanovy. Ty pak budou závazné pro všechny, kdo si následně pořídí další jednotky v domě.

Změna prvních stanov do vzniku SVJ(2012) je zákonem vyloučena. Pokud tyto první stanovy budou kromě pokut také obsahovat ujednání, že stanovy lze měnit pouze dohodou všech, zajistí si tím původní vlastník platnost prvních stanov i do budoucna, ledaže by se všichni dohodli jinak."

Lake, k čemu to vlastně nabádáš? Jak stanovit pokuty bez souhlasu ostatních vlastníků, a jak znemožnit následnou změnu stanov. Nezaslouží si tu pokutu i takovéto chování? Nemyslíš, že od řešení porušování občanského zákoníku, jako je obtěžování hlukem, je tak jako tak soud, a od udělování pokut je také moc soudní (nebo policie)? A pokud je někdo členem ČMFS nebo třeba ČLK, tak tam může být za účelem výdělku a vykonávání nějaké činnosti, a určitá kontrola i etika je nutná. Činnost člena SVJ je jen bydlení.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.