Vložil X (bez ověření), 18. Leden 2013 - 23:20

A kdo tedy zaplatí těch 70% nákladů kotelny (ale i další náklady) za dobu, kdy byl dům prázdný. Jedná se o novostavbu, která prochází různými stadii vývoje od kolaudace a jediného vlastníka (= developera) po prodej posledního bytu. Prodávající subjekt je přitom prodejcem, který má prodej bytů jako předmět činnosti a kupující je spotřebitelem. V kupní smlouvě (alespoň v té mé) je tvrzeno, že „výrobek“ je v bezvadném stavu nezatížený závazky. Jak si mohu být jistý, že se budu podílet jen na nákladech vzniklých od okamžiku převodu?

Tohle nejspíš žádný developer neřeší, protože počítá s tím, že kdo si koupí byt za miliony už nejaké tisíce oželí a soudit se kvůli tomu nebude.

Ještě jsem si vzpomněl na jednu spornou položku ve vyúčtování. Vlastníkem bytu jsem se stal na začátku října. Ve vyúčtování za ty 3 měsíce byla i částka za údržbu zeleně. Správce totiž mechanicky rozúčtoval náklady na údržbu zeleně jako kdyby probíhala rovnoměrně po celý rok. Mně tedy naúčtoval poměrnou část za 3 měsíce (spočítal to přesně na dny a haléře), ačkoliv žádná údržba zeleně od října neprobíhala. Jak se to slučuje s tvrzením v kupní smlouvě, že na novém bytě neváznou žádné závazky, tedy ani závazek uhradit letní údržbu zeleně.

Odpovědi lakeho a elektrikáře byly příliš povšechné. Jak konkrétně má správce postupovat, když během účetního období developer prodává nové byty nezatížené závazky, aby pak mohl správně a bezesporně vyúčtovat? Tak byl možná původní dotaz Prudíkové myšlen.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.