Vložil A.L. (bez ověření), 12. Leden 2013 - 13:32

Nebudu se tedy pouštět do polemiky s panem LAKE, nemám na to :-) Má laická odpověď tazatelce na její problém, nechť s ní naloží jak uzná za vhodné :

  • původní vložka je zřejmě hliníková. Předpokládejme, že jste ji realizovali v termínu spuštění kotle a platili vy. Také to asi bylo v době, kdy jste ještě nebyli SVJ, ale obecní byt nebo družstvo
  • mezi tím se sice změnila norma pro vložkování a je nyní místo hliníku nerez, ale pro spotřebiče uvedené do provozu dle staré normy není povinnost převložkování, leda že by byl zjištěn problém. To asi u vás nastalo, protože jinak by vám kominíci jen vytáhli peníze z kapsy
  • dále jste se mezi tím zřejmě stali vlastníky a na specifikaci vložek v komíně se v Prohlášení zapomnělo (potom by bylo celkem jedno, kdo je před tím platil).

Pokud je nemáte v Prohlášení výslovně uvedené jako součást jednotky vlastníka, mělo by platit, že jsou společnou částí (třeba jako součást komína) a můžete se pokusit to „ukecat“ a nic neplatit, ale pak se také vy budete podílet na vložkování ostatních bytů. Jinak byste o tomto měli vyvolat obecnou diskuzi a případně usnesením věc uvést na pravou míru.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.