Zvýšení příspěvku do fondu oprav pouze jedné jednotce

Vložil Jansta, 1. Leden 2013 - 18:03 ::

V našem domě patří všechny byty vlastníkům, pouze nebytovka patří družstvu. To souhlasí s tím, aby nebytový prostor platil vyšší příspěvek do fondu oprav. Jak o tomto navýšení rozhodnout?

Ve stanovách máme uvedeno, že: 1/Člen společenství je povinen hradit stanovené příspěvky na výdaje spojené se správou domu včetně příspěvků na opravy, rekontrukce a modernizace domu, a to poměrně podle velikosti spoluvlastnického podílu na společných částech domu, neurčuje-li písemná dohoda všech vlastníků jednotek jinak.

2/ Do pravomoci shromáždění… náleží rozhodování o: o výši příspěvků vlastníků jednotek na náklady spojené se správou domu a pozemku, popřípadě dalších, pokud jsou tyto příspěvky vybírány, a o termínech ...... Shromáždění je usnášeníschopné, je-li přítomna nadpoloviční většina vlastníků (počítá se to dle velikosti spoluvlastnických podílů).

Stačí souhlas nadpoloviční většiny, 3/4 vlastníků nebo musí souhlasit všichni? Co má přednost – 11/4 nebo 13/1 + 15/1 nebo stanovy? Musí ten souhlas proběhnout na shromáždění nebo stačí sehnat souhlasy mimo shromáždění SVJ? Někteří vlastníci jednotek se v domě vůbec nezdržují a o činnost SVJ nejeví zájem.

___________

Omlouvám se, pokud zde již bylo řešeno, nenašel jsem.

Děkuji velmi za odpověď E.Jansta

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.