Vložil lake, 12. Prosinec 2012 - 10:04

• Anazuz napsala: "Ano výměna vodoměrů je povinná, a je to povinnost družstva, SVJ, městských částí ..."
Toto je nesmyslné tvrzení. Anazuz nezná zákon. Podle § 11 odst. 1 zákona č. 505/1990 platí: "Stanovených měřidel může být používáno pro daný účel jen po dobu platnosti provedeného ověření. Novému ověření však tato měřidla již nepodléhají, pokud prokazatelně přestala být užívána k účelům, pro které byla vyhlášena jako stanovená.". Zákon tedy neukládá ověřovat vodoměry, ani pořizovat si nové, pokud nejsou užívány. A o to zde v celé této diskusi jde. Jestliže shromáždění rozhodlo, že vodoměry nebudou znovu ověřeny, pak je tím automaticky vyloučilo z měření a rozúčtování proteklé vody. Pro vlastníky, SVJ ani pro družstvo tím ale žádná povinnost "vyměnit vodoměry" nevzniká.

• Anazuz napsala: "Ne - nemůžete si odsouhlasit ani do stanov, tak mezi soubou, že vodoměry nevyměníte - je to protizákonné."
Opět nepodložený nesmysl. Takové rozhodnutí je v souladu se zákonem, je zcela v pravomoci shromáždění a zavazuje i SVJ - právnickou osobu. Vlastníci jednotek se samozřejmě mohou usnést, že vodoměry nevymění. Rozúčtovatel (SVJ či družstvo) se musí podle toho zařídit: buď si SVJ pořídí a namontuje vodoměry vlastní, ověřené, nebo prostě přestane používat neověřené vodoměry k rozúčtování. Právě takto zareagoval správce domu tazatele: odmítl podle náměrů rozúčtovat. Neporuší tedy zákon. To je vše.

• Anazuz napsala: "Dále ze zákona vyplývá, že vlastníkem, nemůže být jednotlivec (majitel bytu)".
To je třetí a největší nesmysl paní Anazuz. V tomto státě je nejspíše minimálně 10000 až 20000 domů (odhad), v nichž vodoměry jsou ve vlastnictví vlastníků jednotek. Co si o tom myslí Anazuz je zcela bezvýznamné. Rozhodující je obsah Prohlášení vlastníka.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.