Vložil lake, 30. Říjen 2012 - 7:37

V první řadě je třeba říci, že se začínáte bránit pozdě. Problém nastal toho dne, kdy na trávu vjelo první auto. Vy všichni jste nechali na trávník vjíždět další auta, dokud se povrch zcela nerozjezdil. Mohli jste přikázat SVJ – právnické osobě, aby se bránila poškozování svého pozemku, ale neučinili jste to. Kdo se nestará o svá práva, ten o ně přichází.

Z hlediska soukromoprávního (rozhodování uvnitř SVJ) se nedá nic říci bez znalosti obsahu vašich stanov. Nevíme, zda o majetku SVJ rozhoduje výbor, nebo shromáždění. V případě, že rozhoduje shromáždění, nevíme zda je přípustné hlasování per rollam.

Z hlediska veřejnoprávního (stavebního práva) jde o změnu územního plánu (parkoviště namísto zeleně). Podle § 85 Stavebního zákona jsou účastníkem územního řízení „… osoby, jejichž vlastnické nebo jiné věcné právo k sousedním stavbám anebo sousedním pozemkům nebo stavbám na nich může být územním rozhodnutím přímo dotčeno“.

Byt je také stavbou a každý vlastník jednotky v domě se může domáhat toho, aby byl uznán za účastníka územního řízení. Oznámení o zahájení územního řízení bylo doručeno veřejnou vyhláškou. Je tedy možné, že jste jeho účastníkem od počátku. Není-li tomu tak, obraťte se na SÚ.

Účastník řízení má právo seznamovat se s dokumentací a může uplatňovat námitky proti projednávanému záměru v rozsahu, jakým je jeho právo přímo dotčeno. Pokud snad už proběhlo veřejné ústní jednání, na němž nejpozději mohly být vzneseny námitky účastníků, pak vám nedávám šanci cokoliv změnit.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.