Vložil lake, 25. Listopad 2012 - 21:10

Pane, děkuji Vám za pěkný vtip. Prováděcí zákon k volbě presidenta z r. 2012 je stejný paskvil jako ZoVB z roku 1994.

Kdo zaplatí zbytek úvěru je přece jasné: ten, kdo je povinen jej zaplatit buď na základě smlouvy, nebo na základě zákonem dané povinnosti. To už jsem Vám ale napsal. O co šlo, jaký byl důvod úvěru a jaká smlouva k tomu byla sepsána jste nenapsal, takže to samozřejmě nemohu vědět. Nejsem jasnovidec.

Jaká je praxe u vás je pro věc bezvýznamné. Nepsal jsem o tom jak se řeší věci v jednom konkrétním SVJ. Psal jsem o tom, co je obsaženo v zákoně a co z toho tedy plyne pro všechny SVJ v tomto státě.
-----------------------------------------------------------------

Řekněme, že nabyvateli jednotky panu Novákovi předáte rozpis příspěvků na správu domu s řádkem "splátka úvěru 1000 Kč měsíčně". Řekněme, že zbývá ještě 120 splátek, to máme 120000 Kč. To není maličkost. Pan Novák si prohlédne rozpis a odpoví Vám takto:
"Jsem povinen podle § 15 odst. 1 ZoVB přispívat pouze na náklady spojené se správou domu a pozemku. Pouze takové náklady je SVJ oprávněno ode mne vymáhat. Za byt jsem řádně zaplatil, v kupní smlouvě nemám psáno nic o nějakém přechodu dluhu. Takže mi laskavě prokažte, že částka kterou požadujete je úhradou na zákonný účel. Ale pokud mi to neprokážete, pane předsedo, pak ode mne neuvidíte ani korunu."

Takže: co mu na to odpovíte? Jaké lejstro mu ukážete, abyste doložil oprávněnost vymáhání tohoto příspěvku? Případně, pokud nebude platit a SVJ se obrátí na soud: jak prokáže soudu oprávněnost svého nároku? Jaký listinný důkaz předložíte, aby z něj bylo patrno, že právě pan Novák je tou osobou, která by měla společenství něco hradit???

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.