Vložil Kubajz (bez ověření), 18. Říjen 2012 - 18:02

Dobry den,

pokud se dle ZoEK 127/2005 Sb. jedna o podnikatele, MUSI mit s vlastnikem nemovitosti uzavrenu PISEMNOU smlouvu o umisteni zarizeni a rozvodu. Dale muze s Vami uzavrit smlouvu o zrizeni vecneho bremena za jednorazovou uhradu nebo jinou smlouvu, na ktere se dohodnete.

Vrele doporucuji nechat vymezit CO bude kde umisteno, JAK bude reseno napajeni a zcela vhodne je podminit pristup k zarizeni napr. informaci emailem nebo SMS. Dale je vhodne ujednat zodpovednost za poskozeni stresni krytiny pripadne jinych soucasti instalovanych na strese – muzete trvat i na pojisteni zodpovednosti. Trval bych take na soupisu instalovanych technologii – aby bylo zrejme, co tedy je umistene a kde a dalo se to odkontrolovat. Uz jen proto, ze nekteri poskytovatele radi pouzivaji spolecnou elektrinu v dome a neobtezuji se to nikomu rici.

Pokud se o podnikatele ve smyslu ZoEK nejedna, muzete si vybrat, co udelate nebo neudelate. Ovsem je vhodne se kryt pisemnou smlouvou, kde jsou zodpovednosti jasne dany – co se stane, kdyz stozar bez statickeho vypoctu nebo stara shnila antena spadne na chodnik a nekoho prizabije?

K

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.