Komplikovaná refundace oken

Vložil lzet, 13. Říjen 2012 - 18:27 ::

..aneb za dobrotu na žebrotu.

Tak jestli umí někdo poradit: Stručně : 36 % podílů vlastníků jsme si vyměnili okna na vlastní náklady. Poté SVJ vyměnilo zbytek oken, souhlas s výměnou jsme podmínili finančním vypořádáním.

Na okna si SVJ muselo půjčit,zde jsme také v dobré víře souhlasili. Poslední komplikace. SVJ na tato okna dostala dotaci 46% z oprávněných nákladů

Pokud díky skupině lidí, kteří už měli okna získali úvěr a mohli společně rekonstruovat okna a získali na rekonstrukci dotaci, tak by se o ni mohli v rámci férového vystupování s námi podělit. Bez nás by nebyla revitalizace oken, nedostali by ani úvěr ani dotaci.

Na úrocích za 13 let zaplatíme navíc cca 37% z částky která tvoří náklady na okna.

SVJ nabízí vypočtenou cenu dodavatele oken mého bytu s odečtením 46% s odůvodněním, že kdyby se dělali i moje okna, dostali bychom i na ně dotaci. Výbor SVJ pozapoměl připočíst k nákladům na okna náklady na projekt, stavební dozor, část odměny SVJ, kterou požadují za úspěšnou revitalizaci (nerevitalizovala se jen okna ale celý dům – okna tvořil cca 20 % nákladů), právní porady se smlouvami, náklady na získání a vedení ůvěru… napadá vás ještě něco?)

Zapoměl také započítat, že celkové náklady na okna budou o 37% vyšší. Dle mého názoru byla jejich okna zhodnocena ve výši 100% (nemluvě že náklady na okna budou díky úvěru o 39% vyšší)a mně nabízí pouze náhradu 54% z ceny kalkulované dodavatelem.

Takže náklady na okna by měli být sumou všeho výše uvedeného i neuvedeného navýšené o 37% těchto nákladů na byt. Souhlasíte?

Placení úroků samozřejmě „spravedlivě“ rozpočítali mezi všechny i ty ,kteří už okna měli.

Nejsem si jist,ale myslím, že dotace je zejména na pokrytí úroků.

Možná někdo podotkne, že jsme byli blbí, že jsme na sliby přistoupili bez přesných předem dohodnutých podmínek.Tahle skutečnost já nám už známá.

Umíte poradit co se zbytkem? Otázka zní: na jakou refundaci máme nárok ?

Setkali ste se někdo s něčím podobným? Procházel jsem portál velmi pečlivě, nikde jsem tohle nenašel.

Dovětek: k takovémuto výpočtu prý dospěli po 6 měsících intenzivního přemýšlení.. NO COMMENT

Díky LZet

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.