Vložil schnauer (bez ověření), 10. Říjen 2012 - 10:02

Dobrý den Laku,

hodně jsme ve výboru přemýšleli o Vašem návrhu individuálních smluv. Technicky je s odpojením u topení velký technický problém (v podstatě téměř neřešitelný). Zbývá tedy studená a teplá voda (tam bychom to odpojení za cenu určitých nákladů dovedli vyřešit). Také by šlo zablokovat používání výtahu (to je technicky nejjednodušší a i nejlevnější, nevím, ale zda to je legální = zda může být služba výtahu součástí individuální smlouvy).

Jenže náv v té souvislosti napadlo následující: Co se ale stane, když předem (je třeba spolupráce a zpřístupnění jiných bytů kvůli přeložce vedení) připravíme technicky vše na odpojení (předělávka trubek cca 20.000,–), instalace čipu do výtahu cca 8.000,–), připravíme smlouvy (130 ks!) a dlužník smlouvu nakonec kupodivu podepíše s tím, že tedy bude platit cca 1000Kč za vodu a 100 Kč za výtah měsíčně. To mu budeme muset vodu pustit a výtah taky, ale nevyřeší nám do dosavadní, ani ostatní narůstající dluh. Je moje úvaha správná?

A ještě jeden dotaz. Vzhledem k tomu, že situace nespěje k jakémukoliv posunu, bylo by možné aby výbor SVJ rozhodl o odporodeji pohledávky? (Samozřejmě bohužel s velkou ztrátou, vzhledem k „solventnosti“ dlužníka to odhadujeme na <50% hodnoty.) Je k tomu, předpokládám, třeba souhlas shromáždění. Jaké % vlastníků je třeba v tomto případě (75%, 100%?)? Bojíme se jako výbor udělat chybu, když pohledávku neprodáme, nevyčerpali jsme všechny možnosti jejího, alespoň částečného, vymožení. Když pohledávku prodáme, způsobíme vlastně SVJ „ztrátu“ ve výši rozdílu pohledávky a její odkupní ceny.

Děkuji

Schnauzer.

PS: Asi s prací ve výboru seknu (na ty nervy mi to nestojí) a stanu se neplatičem. :-)

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.