Vložil Dušan, 7. Říjen 2012 - 20:20

Pokud SVJ uvede ve svých předpisech, že dlouhodobé nebo krátkodobé zálohy bude zahrnovat do tzv. „fondu oprav“, neznamená to, že by zpochybňovalo, že jde o zálohy podle ZOVB. Prostě v tomto případě by platilo, že zálohy a fond oprav je totéž, a tak ani nevznikná problém se zařazením do rozvahy (bilance) podle vyhlášky 504/2002 tzn. jako zálohy.

Nemám nic proti využívání jen pojmu zálohy. Ale Váš argument, že použití pojmu „fond“ znamená podle vyhlášky 504/2002 vždy jen fond z vlastních zdrojů, považuji za nesprávný, proti Vašim ostatním agramentům nic nenamítám.

Fondy nemusí být jen z vlastních zdrojů, ale musí to být ve vnitřních předpisech vysvětleno. Např. „Fond odměn“ může být využíván v rámci „mzdových nákladů“ a vůbec to neznamená, že by to bylo v rozporu s vyhláškou 504/2002, protože nepatří do vlastních zdrojů. Mzdové náklady si můžete například rozdělit do několika účtů, fond odměn bude jedním z nich. Vyhláška 504/2002 nebude řešit zařazení každého účtu, počet a názvy účtů si můžete stanovit libovolně, důležité je jejich zařazení pod účtovou skupinu.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.