Vložil anonn, 17. Srpen 2012 - 9:02

S něčím by se dalo souhlasit ale se základní myšlenkou rozhodně ne.

Rozhodně platí že nelze vybírat peníze pouze podle nějakého plánu.

Vždy v tom „plánu“ musí být položka „šetříme do klobouku“!

Copak lze předpovědět že se za 2 roky pochroumá střecha nebo doslouží nějaké stoupačky nebo se pochroumá výtah co do té doby jezdil apod?

Stejně jako v každé rodině tak v každém SVJ je potřeba šetřit na neočekávané výdaje. A neočekávané jsou proto že je nečekám a proto je ani nemůžu zahrnout do nějakého plánu!

Ať si to v každém SVJ dělají jak chtějí, ale rozumný výbor „šetří do klobouku“ a striktní vyžadování nějakého plánu oprav je hovadina.

Takže sice lake opět hlásá hezky znějící TEORIE, ale PRAXE tak bohužel nefunguje!!

Základ je aby si členové ohlídali, že se společné peníze nekradou, nevyhazují za hovadiny apod. Copak je takový „zločin“ že výbor zodpovědně vybírá peníze dopředu a ukládá je na účet kde prokazatelně čekají na zlé časy a nikdo je nikomu nebere?

Předseda

P.S. V naprosté většině se tu řeší staré domy. Ale divili byste se co je možné v novostavbě. Lidi koupí nový byt, žádné OPRAVY výbor samozřejmě neplánuje a tak se platí zálohy na správu v jednotkách korun za metr. Za pár let projde záruka na dům u developera a najednou se zjistí že schází půlmeloun na novou střechu. No a najednou v onom „klobouku“ nic není a lidi se zdráhají sáhnout do „své kapsy“. Toto není teorie, to je reálný příklad z jednoho nového domu v Praze.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.