Vložil Anonymous, 11. Listopad 2007 - 23:01

Vážení, velice děkuji panu Matějkovi za hodnotné informace a názory, nyní zejména za návrh volebního řádu. Chtěl bych nicméně varovat před jeho bezmyšlenkovitým přejímáním, neboť obsahuje podle mého názoru některé sporné body:

  1. Důrazně nedoporučuji rozdělování vlastníků na bydlící a nebydlící. Všichni vlastníci mají stejná práva, bez ohledu na to, kde bydlí. Kromě toho, pojem není dobře definován. Není kupř. jasné, zda student, který se v bytě zdržuje jenom o víkendu, je bydlící, či nebydlící. Důchodce, který je podstatnou část roku na letním bytě, je bydlící, či nebydlící? Kromě toho je patrně rozhodující čas v době funkce, nikoli v minulosti. Pokud by někdo v domě měl bydlet, pak domovník (úmyslně neužívám slovo správce, protože tím je podle zákona společenství), případně topič.
  2. Nedoporučuji uvádění věku vlastníků. Je to osobní údaj, v civilisaci se zásadně neuvádí. Bohužel není v mojí moci zajistil v Česku používání jiného osobního identifikátoru než rodného čísla. Před časem byl návrh používat čísla sociálního zabezpečení, z něho věk vyčíst nejde, bohužel neprošel.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.