Vložil RxH, 20. Srpen 2012 - 11:44

Přikládám odpověď KÚ v Pze, na můj dotaz:

"Vážený pane xxx,

v katastru nemovitostí se u bytů a nebytových prostorů eviduje pouze jejich označení (číslo, typ a způsob využití jednotky) a velikosti spoluvlastnických podílů na společných částech domu. Popis jednotky ohledně jejího uspořádání (počet, popis a velikosti jednotlivých místností) se v katastru nemovitostí neeviduje.

Od účinnosti zákona č. 103/2000 Sb., kterým se mění zákon č. 72/1994 Sb., kterým se upravují některé spoluvlastnické vztahy k budovám a některé vlastnické vztahy k bytům a nebytovým prostorům a doplňují některé zákony (zákon o vlastnictví bytů), ve znění pozdějších předpisů, zákon č. 344/1992 Sb., o katastru nemovitostí České republiky (katastrální zákon), ve znění zákona č. 89/1996 Sb., zákon č. 586/1992 Sb., o daních z příjmů, ve znění pozdějších předpisů, zákon č. 549/1991 Sb., o soudních poplatcích, ve znění pozdějších předpisů, zákon č. 40/1964 Sb., občanský zákoník, ve znění pozdějších předpisů, a zákon č. 357/1992 Sb., o dani dědické, dani darovací a dani z převodu nemovitostí, ve znění pozdějších předpisů, (tj. od 1. července 2000), se jiné změny prohlášení vlastníka budovy, než je změna označení jednotky a velikost spoluvlastnických podílů na společných částech domu, katastrálnímu úřadu k zápisu do katastru nemovitostí neohlašují.

Pokud se tedy ve Vašem případě změnilo pouze dispoziční uspořádání jednotky aniž došlo ke změně velikosti její podlahové plochy, tzn., že nedošlo ke změně velikosti spoluvlastnických podílů na společných částech domu, pak se jedná o takovou změnu v prohlášení vlastníka, která se katastrálnímu úřadu k zápisu do katastru nemovitostí neohlašuje."

Vaše komentáře vítány. Díky

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.