Vložil AnonymousAAA (bez ověření), 8. Srpen 2012 - 20:02

Také jste mne pobavil svou neznalostí dotací, státního rozpočtu a veřejných rozpočtů. Pokusím se vám tuto problematiku přiblížit, i když podle vašich příspěvků…

1)Možná si ještě pamatujete ze školy zákon zachování hmoty. Ve veřejných rozpočtech platí něco podobného. Z veřejných rozpočtů můžete dotovat celospolečensky potřebné záležitosti nebo můžete dávat dotace vybraným jedincům. Objem protředků je však v jednom roce stejný. Pokud dáte více prostředků jedné skupině, tak se nedostane na druhou skupinu. A pokud jste dal méně na zateplení veřejných budov, tak ji to dáte v dalším roce. Z daní všech poplatnílů. Těch několika, kterým jste dal dotaci, a těch ostatních 99%, kterým jste dotaci nedal.

2)Dotace ze Zelená úsporám byly původně pro nepanelové domy, od 1.9.2009 pro panelové domy a později i pro veřejné budovy.

3)Použitím prostředků z prodeje emisních povolenek pro zateplení veřejných budov se dosáhlo úspory ve veřejných rozpočtech. Prosím přečtěte si to několikrát, až to pochopíte.

4)Pokud by se prostředky z prodeje emisních povolenek používaly i v budoucnu pro zateplení veřejných budov, dosáhlo by se úspor ve veřejných rozpočtech (prostředky by se nemusely vynakládat ze státního rozpočtu ale byly by přímo z emisních povolenek) a podmínka Japonců ve snížení emisí by byla také plněna. Původní Zelená úsporám byl volební tahák pana Bursíka pro vlastníky RD na venkově. Celospolečensky bylo samozřejmě spravedlivější utržené peníze vynaložit pro veřejné budovy a ne pro několik tisíc soukromých subjektů. Ale v rámci předvolebních manipulací byla zvolena jiná cesta.

5)Pokud se zase peníze z emisních povolenek rozdají několika vyvoleným jako je Jendoslav, protože „nenažranost malého českého člověka nezná hranic“, budou se muset veřejné budovy zateplit z veřejných rozpočtů, kam přispívají všichni poplatníci. Drtivá většina poplatníků však nedostane dotaci jako několik „nenažraných“ Jendoslavů, abych dodržel jeho terminologii.

6)Ale lidsky vám Jendoslave rozumím, podvědomě se bráníte zařadit do skupiny „nenažraných“. Mohl byste být úspěšným politikem. Nekandidujete ně­kam?

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.