Komu vyplatit přeplatek záloh za služby?

Vložil strasny, 28. Červen 2012 - 22:26 ::

Zdravím, máme problém – jeden vlastník v našem SVJ zastavil svůj byt a ten je teď ve vlastnictví nějaké vymahačské firmy. Tato s výborem nekomunikuje, byl problém sehnat jejího jednatele po telefonu, ten se nechal slyšet, že nebude jezdit na schůze, nechce žádné zásilky, jenom chce být informován, jestli ti předešlí vlastníci, kteří v bytě zůstali, řádně platí zálohy a poplatky. Letos to bylo poprvé, co jsme vypláceli přeplatky sami, vloni to bylo ještě prostřednictvím SBD. Jelikož ani s SBD současný vlastník nekomunikoval, vyplatil se přeplatek tomu, kdo platil zálohy – lidi, co bydlí v bytě. Stejně jsme udělali i my. Teď už po dva měsíce lidi, bydlíci v bytě, nezaplatili nájem, tak jsme poslali doporučený dopis vlastníkovi, ať dá věci do pořádku, uhradí dluh a dohodne se s nájemníky. Pán se ovšem nechal slyšet, že jsme neoprávněně vyplatili přeplatky těm lidem. Podle všeho má pravdu. A chci se zeptat – něměl ten vlastník oznámit výboru, na základě jakého vztahu bydlí v bytě jeho nájemníci? Jestli jsou dohodnuti na tom, že přeplatky se převedou na účet toho, kdo platí zálohy?(tak to máme s ostatními byty, kde jsou nájemníci).Ten pán (vlastník – firma) se teď vyjádřil, že ti lidi nemají žádnou smlouvu, bydlí tam vlastně neoprávněně.

A chce po nás ty přeplatky. „Nájemníci“, kteří dostali ty přeplatky, nám evidentně nic nevrátí. Jde s tím něco udělat? Mohli bychom například stornovat jejich platby za zálohy, abychom dostali ty přeplatky zpět a jim by narostl dluh? Není to protiprávní?

Moc děkuji za případnou odezvu.

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.