Vložil Dajd, 16. Červenec 2012 - 10:51

Zdravím se zpožděním. Níže cituji naše prohlášení vlastníka: . Pravidla pro užívání bytových jednotek a společných části bytového domu, pravidla přispívání vlastníků bytových jednotek a spoluvlastníků společných částí bytového domu na výdaje spojené se správou, údržbou a opravami jednotek a společných částí domu

Vzájemný vztah mezi vlastníky jednotek a spoluvlastníky společných částí bytového domu a stavbou bytového domu zastavěného pozemku se řídí občanským zákoníkem, zákonem č. 40/1964 Sb., v platném znění, zákonem č. 72/1994 Sb., tzv. zákonem o vlastnictví bytů, v platném znění, tímto prohlášením, popřípadě dalšími dohodami a smlouvami, jež budou v souvislosti se společným hospodařením s jednotkami a bytovým domem uzavřeny.

Po dostavbě rozestavěného bytového domu, vydání rozhodnutí o povolení užívání bytového domu (kolaudačního souhlasu) budou dokončené bytové jednotky převáděny do vlastnictví budoucích kupujících s nimiž vlastník rozestavěných bytových jednotek vymezených tímto prohlášením uzavřel platné a účinné smlouvy o smlouvách budoucích o převodu bytových jednotek a k jednotkám příslušejících spoluvlastnických podílů na společných částech bytového domu a stavbou bytového domu zastavěného pozemku.

Každý vlastník jednotky je od data převodu bytové jednotky do jeho vlastnictví povinen hradit náklady spojené se správou, údržbou a opravami jednotek respekt, zajistit hrazení nákladů jeho nájemníky v souladu s plamou právní úpravou a nájemními smlouvami.

Každý vlastník jednotky a spoluvlastník společných částí bytového domu bude povinen hradit náklady spojené se správou, údržbou a opravami společných částí bytového domu v poměru součtu podlahové plochy jednotky v jeho výlučném vlastnictví k součtu podlahové plochy ostatních jednotek.

V případě havarijního stavu a nedostatečné výše a tvorby fondu nákladů provozu, oprav a údržby je každý vlastník jednotky povinen uhradit chybějící finanční prostředky v hotovosti v rozsahu podílu, v jakém se podílí na náhradě nákladů na správu, údržbu a opravy společných částí domu, a to ve lhůtě sjednané vlastníky jednotek na doporučení správce.

Vyúčtování dlouhodobých záloh na opravu a údržbu společných částí domu provede správce pouze při jeho změně. Správce je povinen informovat vlastníky o pohybu a stavu finančních prostředků na dlouhodobé záloze nejméně lx ročně. Náklady na správu domu představují zejména: náklady na údržbu a opravy společných částí domu a pozemku příslušejícího k domu, včetně uzavírání ..smluv se zhotoviteli pojištění domu spotřeba energií ve společných částech domu úklid domu úklid chodníků, čištění pozemků příslušejících k domu náklady na správce domu revize stanovené obecně závaznými právními předpisy ostatní náklady vztahující se k domu a pozemku. Náklady na daň z nemovitosti bude hradit každý z vlastníků bytové jednotky a spoluvlastníků společných částí domu samostatně dle jeho podílů na nemovitosti.

Podrobnosti týkající se pravidel pro přispívání na správu, údržbu a opravy společných částí ýdou sjednány mezi vlastníky jednotek a společných částí domu a jimi pověřenými správci.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.