Vložil Dajd, 28. Červen 2012 - 21:39

Lake, asi máte pravdu. Peníze bude nejjedodušší si nechat vyplatit zpět. Šlo nám o to, že developer nám doporučil do tohoto fondu platit z důvodu budoucích nutných investic do domu, ale sám to nečiní, tak jsme ho k tomu chtěli nějak přinutit. Z onoho fondu byl doposud např. hrazen nákup stojanů na kola a podobné věci.

V našich stanovách je článek: Úhrada nákladů spojených se správou a opravami domu a pozemku a úhrada za služby a v ní odstavec:
(1) Příspěvky na správu domu a pozemku, dále zálohy na úhradu za služby, popřípadě další platby podle zvláštního právního předpisu (např. zákon č. 185/2001 Sb., o odpadech a o změně některých dalších zákonů, ve znění pozdějších předpisů) platí členové společenství v částkách a v termínech stanovených k tomu příslušným orgánem společenství na účet společenství [čl. VII odst. 3 písm. f) a g)], nerozhodne-li shromáždění o placení na účet správce. Člen společenství, společnost Zelená terasa, s.r.o., je povinen přispívat na správu domu a pozemku pouze v rozsahu služeb a spotřebovaných energií – pojištění, teplo, SV, TUV, servis výtahů a plošin a úklid spol. prostor, a není povinen přispívat do fondů společenství, neboť není a nebude uživatelem bytových jednotek, s výjimkou bytů pronajímaných.

Pochopil jsem to dobře, že když bude nutné v budoucnu řešit opravu např. střechy nebo opláštění domu tak to bude nutné řešit úvěrem a ten pak následně zplatit z rozpočítaných příspěvků všech vlastníků a nebo jednorázovým příspěvkem od každého vlastníka?

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.