Vložil Petr Patočka, 21. Červenec 2012 - 15:08

Pokud pro vás je dostatečným důkazem plýtvání teplem fyzikálně neprůkazný náměr indikátoru který vykáže v uvedeném případě 8474 násobek mezi nejnižší a nejvyšší spotřebou, je věc vyřešena.

V ostatních případech bude třeba dokázat, zda-li je vůbec možno jakýmkoli způsobem dostat tolik energie z bytu ven aby mohl být takto velký rozdíl v náměrech.

Postup rozdělím vše, co přeleze oddělím dle § 3 a opět rozúčtuji, je pouze Váš bezvýznamný pohled na danou situaci a je v rozporu s textem vyhlášky. Vyhláška zcela jasně říká, spotřební složku (již známou) rozúčtuji úměrně náměrům a pokud to nevyjde upravím metodu. Nikde není řečeno, že ze spotřební složky odděluji náklady k jinému účelu než na vytápění tak dlouho, dokud není splněn § 3 odst 4.

Doplnění: Viz znění § 4 odst 1. Náklady na tepelnou energii na vytápění v zúčtovací jednotce za zúčtovací období rozdělí vlastník na složku základní a spotřební. Následně odst 2 Spotřební složku rozdělí vlastník mezi konečné spotřebitele úměrně výši náměrů měřičů tepelné energie nebo indikátorů vytápění s použitím korekcí a výpočtových metod, které zohledňují i rozdílnou náročnost vytápěných místností na dodávku tepelné energie danou jejich polohou.. Tedy spotřební složka nákladů již obsahuje pouze náklady na vytápění. Protože energie použitá k jinému účelu již byla oddělena, nelze jakoukoli část těchto nákladů vyčleňovat!

Petr Patočka VIPA CZ s.r.o.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.