Vložil A.D. (bez ověření), 18. Červenec 2012 - 23:56

Náměry po bytech mi za r. 2011 nedoloži­li,obdržel jsem pouze 84× náměry IRTN vzestupně, abych to neměl tak jednoduché, § 7/2f) správce považuje za neoprávněný požadavek, SVJ mi doložilo otop v Kč, TUV pouze v %. Jsme SVJ 3 roky, pokud jsem byl ve výboru,některé podklady jsem snáze zjistil.Díky mé reklamaci jsme získali přehled o přetápění (r.2010=až na 300 %, r.2011 až na 220 %),které trvá jistě 8 let a platí to všichni ostatní v domě, příčina se nezjišťuje,opatření se nědělají).

Pravidla?Předložil jsem návrh (2× strana A4),skutečně přijatá pravidla jsou asi o jedné větě: „Kromě –25%/+40% bude rozúčtování prováděno jako doposud, koeficienty polohy nebudou měněny, stálo by nás to hodně peněz“.(Koeficienty pocházejí z doby osazení IRTN-před 8 lety, kdy byly stanoveny pro typické nadzemní podlaží.Od té doby jsme zateplili plášť budovy,vyměnili okna, zateplili stropy v kočárkovnách­.Změna koeficientů by postihla hlavně výbor). Firma, která provádí rozúčtování otopu k uplatněné reklamaci doložila postup, kterého se ale v mém případě asi nedržela. (Uvádím jen ten nejdůležitější odstavec).

„U všech spotřebitelů, kteří mají vypočtený koeficient menší než 60 % se nastaví korekční koeficient takový, aby (součet tepla za byt+korekční koeficient)/plocha bytu=60% * (součet tepla za ZJ)/(celková plocha ZJ)stejně tak u všech spotřebitelů, které mají vypočtený koeficient vyšší než 140%, se nastaví korekční koeficient takový,aby součet (tepla za byt + korekční koeficient)/plocha bytu = 140% *(součet tepla za ZJ)/(celková plocha ZJ)“.

Děkuji za reakce,pokusím se o přehlednou tabulku. Vy jste v tomto ohledu proti mně profesionál, já to dělám prvně a ještě bez pochopení SVJ, všechny podklady k tomu hladce nezískávám.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.