Vložil NeznáIek˙ (bez ověření), 14. Červen 2012 - 1:06

…Základní složka se sice stanoví, ale jen proto, aby se vzápětí uměle zvyšovala. Dejte základní složku rovnou 60% a žádná dodatečná korekce se nekoná, protože není zapotřebí

  • velikost podílu ZS/SS určuje jak moc budou chtít koneční spotřebitelé „šetřit“
  • logicky změna z max. 50/50 na 20/80 povede ke zvýžení „šetřivosti“ a to především tak, že metody „okrádání“ začnou být sofistikovanější. Zvýšení poměru ZS/SS povede naopak k celkově vyšší spotřebě tepla a nižšímu zájmu nějak moc individuálně „šetřit“.
  • zato ±40% v SS jsou hranice kvůli excesům ze strany „vykuků“ co část SS kradou tím, že ITN demontují a nasadí až před jejich odečtem s tvrzením, že jsou zimomilní a je teplo a proto netopí nebo plýtvají ne samotným topením ale spoléhaje právě na horní hranici.
  • usuzovat, že někdo je „plejtvák“ jen z toho, že mu je při 22°C zima kdežto ostatním také, jen si TRV zavřeli na nulu a vysávají teplo ze sousedů nebo demontovali ITN nebo ti co tvrdí že doma pěstují prase (=přídavný zdroj tepla) což vede k jejich z nákladů přepočtené teplotě 17°C je blbkovské. Netvrdím ale, že bych nebyl pro zvýšení horní hranice u SS třeba na 180% – tam se totiž většina mně známých „plejtváků“ vejde. 

  • že by tedy část pod –40% ze SS uměle zvyšovala ZS je tvrzení neznalé a proto hloupé

☻/
/▌ Neználek
/ \

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.