Vložil Jaroslav12 (bez ověření), 17. Červen 2012 - 21:59

pane Laku, u nás je situace podobná.

Doposud mi je s různými obstrukcemi bráněno ve zjištění jak platí ostatní (kontrola účetnictví obecně a nejsem účetní ani ekonom takže bych to potřeboval srozumitelnění) – tedy za výtah v prvních patrech. Také u nás nemáme žádná schválená pravidla (mám ověřeno z mně dostupných zápisů ze shromáždění) a správce se tak řídí nějakým „svým papírem“. Když jsem chtěl u výboru aby bylo mi byly zpřístupněny, bylo mi řečeno že jsem vopruz a že ta pravidla platí od založení SVJ – tedy jak Vy říkáte „konkludentně“. Zjistil jsem ale, že „konkludentně“ platí, že se u nás neplatí do 4-patra (ze 7-celkem a já bydlím v 5-tém). Možná to ostatním vlastníkům nevadí ale spíše jsem to počítal, že i kdybychom si to „vyříkali“ a spojili se, že nemáme tu hlasovací sílu kterou bychom to obrátili – a jak Vy uvádíte potřebnou dle §11/4 ZoVB.

Doufám, že se nezeptám úplně nepřesně:

(1) znamená to, tedy že podle §11/4 ZoVB lze rozhodnout o rozpočtu podílu za služby v rozporu s principem podílení se na závazcích společenství podle vlastnického podílu?

(2) Jak se vlastně rozhodne o službách – nyní mně dostupných podle indicií více jak polovina spoluvlastníků neplatí za výtah, ale nepochybně to bude obdobné i u dalších služeb – taky budu asi poškozen. Jsem tedy jen bezmocná myš nebo máte nápad na nějakou individuelní cestu, …

Jaroslav

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.