Vložil NeznáIek˙ (bez ověření), 26. Květen 2012 - 15:29

Pane Lake, Vám to dneska zase „pálí“ :)

  • 197/2004 – jistě, přepsal jsem se. Mně se to občas stane. Ale Vás jsem neošálil. Mea culpa :)
  • tazatel zmínil, že „…samotný správce mi říkal, že v zimě se vytápěly na 10st. C…
    §2/2 Vyhlášky 194/2007 uvádí
    Dodávka tepelné energie se zahájí v otopném období, když průměrná denní teplota venkovního vzduchu v příslušném místě nebo lokalitě poklesne pod +13 °C ve 2 dnech po sobě následujících a podle vývoje počasí nelze očekávat zvýšení této teploty nad +13 °C pro následující den
    z čehož jsem – bez aplikace lysohlávek – dovodil, že v kontextu toho o čem je dotaz tazatele ani v domech nemůže být a nebude méně – pakliže jsou / mají být vytápěny.
  • §4/3 Vyhlášky-372 rozděluje náklad SS a §4/4 zajišťuje že každý zaplatí minimálně 60% SS z průměru za ZUJ. Takže jestli tazatel kontrolou podkladů k Vyúčtování dle Vyhl-372, zjistí že někdo nebyl dopočten k hranici –40% (neboli pro méně chápavé na +60% SS od nuly) pak je to chybně. Mně to smysl dává.
  • §2/b Vyhlášky-372 uvádí co to je „vytápění“
    vytápěním – ústřední vytápění pomocí otopné soustavy ovlivňující zúčtovací jednotku, kterou prochází, napojené na společný zdroj
    Pokud bytem neprochází nic, čím by se „vytápění“ dalo realizovat ze společného zdroje, pak se domnívám, že je možné „službu-odběr tepla pro vytápění“ odmítnout.
  • jestli byla „…zkolaudována s centrálním vytápěním v obytných místnostech…“ – jo to tedy nevím. Já netušil, že s tazatelem bydlíte v jednom domě – to pak máte informace z první ruky jak se staví „novostavby“ v brownfield-ech. To dá rozum.
  • já – zřejmě po těch lysohlávkách – nemohu najít NIC o tom, že by si chtěl tazatel „přitápět“ ale zato jsem tam našel: cit.„..Můžu si nechat tento typ topení odpojit a koupit si třeba elektrické topení…“. Jestli „k odpojení“ je třeba stavebních úprav v případě, že bytem neprochází teplovodní stupačky – to pochybuji.

…dávejte si na ty houbičky větší pozor; je to prevít…

  • děkuji za radu. Nejsem Všeználek a tak si nechám poradit od zkušenějšího uživatele :)

Neználek

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.