Vložil lake, 21. Květen 2012 - 20:17

Pane Petře, chcete vědět co dál - zde to je:
Přečtěte si vaše stanovy a zákon o vlastnictví bytů do § 16.

Píšete o "bývalém předsedovi", jako by to byla hotová věc, ale netušíte jak vaše stanovy upravují odstoupení člena výboru. Musí odstoupení projednat orgán, jehož je odstujpující osoba členem? Tímto orgánem je výbor. Ten ovšem projednal pouze odstoupení místopředsedy před dvěma měsíci. Neprojednal ani odstoupení předsedy, ani dalšího člena výboru. Oba tedy ve funkci zůstávají až do schůze výboru, která jejich odstoupení projedná (ne však více než 30 dnů, máte-li stanovy podle vzorových).

Možná je to jinak, ale to víte jedině vy - my neznáme vaše stanovy (a Vy zřejmě taky ne).

Napsal jste, že předseda Vás přímo na shromáždění pověřil, abyste svolal další shromáždění za 15 dnů. V té době výbor nepochybně existoval (a existuje dodnes, pokud se nesešel a neprojednal odstoupení obou zbylých členů). Za výbor jedná navenek jeho předseda (§ 9 odst. 13 ZoVB). Od předsedy výboru jste veřejně dostal jednoznačný podnět svolat shromáždění. Viz § 11 odst. 1 ZoVB. Tento podnět/pokyn jste splnil. Takže co jste udělal je naprosto v pořádku.

Měl jste napsat do pozvánky, že shromáždění svoláváte jménem výboru (nikoliv jménem svým), ale nepovažuji to za důležité. Kdo byl na předchozím shromáždění ví, že pověření Vám bylo uděleno.

Ale přečtěte si zákon a stanovy, než uděláte nějakou botu.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.