Vložil Michal. (bez ověření), 11. Květen 2012 - 18:49

Pane lake,

děkuji za váš názor, musím uznat, že mi doplnil převážnou většinu mích otazníků.

Ale jen přeci zde mám stále ještě jeden otazník.

Stávající balkóny (lodžie) jsou zavěšeny, nové balkóny (na které se jistě každý zde těší, vč. mě) však mají zcela jinou konstrukci. V případě, že náklad na svůj nový balkon tedy ponese každý sám za sebe, mě není naprosto jasné v jaké míře.

Pro lepší orientaci zde dávám pouze orientační odkazy

Stávající: http://photo.uloziste.com/…

Nové po výměně: http://photo.uloziste.com/…

Zmiňované nejasnosti: http://photo.uloziste.com/…

Z posledního obrázku je nejvíce patrno to co mě nejvíce zajímá (neberte doslova systém, ten bude jiný).

Na obrázku je to velice podobně zobrazeno, jak to bude zde. Dva balkony vedle sebe, přičemž spodní má nad rámec současných „nožičku“ a ten nejvrchnější má stříšku sám pro sebe (není tedy využita jako podlaha balkónu vrchního.

Pokud jsem tedy já mezi balkóny ostatními, dá se vycházet, že si zaplatím za 1× bočí stěna, 1× podlaha, a na ½ druhou boční stěnu, tak to tedy jasně vidím já, ale mohu se plést.

No a v tomto případě, kdo zaplatí u balkónů spodních tu nohu pod balkónem, na které nový balkón bude stát? (budeme se podílet na financování všech noh společně?) nebo to snad spadne na balkón pod kterým je? (to asi ne)

A kdo zaplatí u nejvrchnějšího balkónu stříšku, kterou tam doteď nemá a měl by mít, balkón kterého se to týká? (pokud ji tedy chce)

Pokud si tedy mám zaplatit svůj balkón (má byt rozpočítán v úvěru), tak mě zajímá, jak se dostanu k ceně za jednotlivé balkóny.

Původně jsem myslel, že se jednoduše zaplatí nové balkóny společně a měl jsem jasno, ale se mi to jasno trochu zamlžilo. Určitě nejen já, ale více vlastníků nebude chtít financovat ze svého části balkónů které k jeho balkónu ani nesahají.

Věděl byste si s tímto někdo rady?

Nehledejte v tom jakékoli nepříjemnosti atd., jde mě pouze o přesnost záležitosti.

Opět předem děkuji za názory.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.