Vložil Michal. (bez ověření), 10. Květen 2012 - 23:54

Omlouvám se a pro naprosté upřesnění, v rozpisu předpisu máme položky:

Záloha na opravy domu (toto chápeme jako často označovaný fond oprav) Pojištění Správa (tato položka bohužel proti mé vůli je počítána na byt a jde celá na sjednaného správce) Studená voda Teplá užitková voda Teplo – vytápění bytu Úklid Elektřina společných prostor

Omlouvám se za nepřesné označení v počátečním dotazu.

Je tedy jasné, že odměny by se čerpali z této položky. To tedy možné je? Teď když se na toto dívám, tak podle názvu asi ani ne.

Znovu opakuji, že nejsem proti odměnám výboru, jen mě zajímá, zda toto je možné.

Naproti tomu, se na minulém shromáždění odhlasovalo zřízení fondu provozních nákladů s měsíční částkou 50 Kč na bytovou jednotku.

Dále částka pro výbor za jeho administrativní činnost ve výši 100 Kč na bytovou jednotku.

Je mě jasné, že počítat tyto částky na byt není v souladu s ZoVB, ale už při upozorňování na špatné rozpočítávání položky na SPRÁVU (počítá se na byt) jsem jednoduše neuspěl, mám sice možnost jak se bránit, ale vzhledem k tomu, že se nejedná pro mě o větší částku, tak v zájmu klidu v domě to nechávám spát, ač nejsem spokojen.

Ovšem narážím na situaci další, kde si říkám, že něco možná nebude naprosto v pořádku. Máme před rekonstrukcí a je tu názor jak rozpočítat nové, lépe řečeno výměnu balkónu za nové (podotýkám, že podle prohlášení vlastníka, je balkón součástí bytu, tedy v osobním vlastnictví). Zda počítat cenu za balkón na byt, nebo nechat celkovou částku (cele rekonstrukce) jako společnou, tedy podle podílů. Mně se zdá, že by bylo správné podle podílů, protože jsem rekonstrukci a projekt řešili a schválili jako celek, ale nejsem si 100% jistý a v tomto bych poprosil také o Váš názor.

Pokud by bylo pravdou, co si myslím, to je, že jsem si schválili projekt, který zahrnuje i výměnu balkonů, pak jsem si ho schválili jako celek, celkovou rekonstrukci, nikde nebyla zmínka, jak se co bude platit. Mě to vychází tedy jako, celková rekonstrukce a následný úvěr se rozpočítá na podíl vlastníků a tento podíl každý pochopitelně bude splácet, ovšem mohu se mýlit.

Ovšem pokud se mýlím, pak mě vrtá hlavou jak dopátrat k ceně za můj balkón a k ceně za balkon spodní a poslední tedy vrchní. Spodní balkón bude mít panelovou „nohu“ kterou dosud neměl a já mít nebudu a zase vrchní balkon bude mít stříšku, kterou neměl, no a o patro výš, tedy nademnou je další balkón, ten tedy nahrazuje stříšku mě, pak bych tedy měl platit panely boční, panel spodní a panel přední (snad se vyjadřuji alespoň trochu pochopitelně).

V případě, že by se snad měl balkon neoprávněně rozpočítávat na byt a ne na podíl, pak už bych to vážně bral, že velké byty chtějí snížit své platby na úkor malých (tak jak jsem psal už o rozpočítávání správy, odměn atd.) a to by se mi už vážně moc nezamlouvalo.

Trochu více jsem téma rozvětvil a asi i zamotal, poprosil bych Vás o názor na tyto dotazy.

Odměny za uplynulé období (řekněme šest měsíců a třeba navrhovaná částka 10.000kč) je tedy možné vzít ze záloh na opravy domu?

A co popsaná situace s balkóny?

Předem děkuji za čas a Vaše názory.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.