Vložil lake, 5. Leden 2012 - 1:39

Pane Jaro, Váš příspěvek je o něčem zcela jiném než tato diskuse.

Pozastavil jste se nad tím, že střechy se běžně používají k umístění antén? O tom snad netřeba diskutovat. Vyhlédněte z okna a uvidíte.

O opravě střechy toto vlákno není, ani o deseti starých anténch na ní. Tazatel se o žádné opravě střechy nezmínil, ani o deseti starých anténách. Je tam jedna nová anténa. Tazateli bylo celkem jedno, že tam ta anténa je. Chtěl z ní vyrýžovat nějaké peníze. Četl jste úvodní příspěvek?

Řád musí být, ale autor úvodního dotazu se ani slovem nezmínil o tom, že by v onom SVJ měli nějaký řád týkající se používání střechy. Četl jste snad v úvodním příspěvku něco o řádu či o stanovách? Můžete jmenovat právní důvod pro platby nebo pro odstranění antény?

Není-li řád, pak platí listina základních práv a svobod: „Vlastnické právo všech vlastníků má stejný zákonný obsah a ochranu.“ Stojí zde proti sobě vlastník jednotky, který si na SVOU střechu umístil SVOU anténu. Nikoho tím neomezuje. Proti němu je Neználek s pilkou v ruce, který mu tu anténu chce odřezat. Který z těch dvou pokojně užívá svůj majetek? A kdo je tím, kdo toto pokojné užívání narušuje?

Až vlastník jednotky poruší nějaká pravidla, bavme se o tom – a výbor ať zasáhne. Jaká pravidla tedy podle Vás vlastník porušil? Víte o nich něco? Vědí o nich něco místní Neználci, kteří sborově radí ihned odstranit anténu?

Píšete, že příjem z antény by byl samozřejmě příjmem vlastníků jednotek. Ale tazatel přece napsal přesný opak: navrhl aby to byl příjem SVJ – právnické osoby. Četl jste ten úvodní příspěvek?

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.