Vložil lake, 15. Duben 2012 - 14:22

Pane Tome,
Vaše vyúčtování je nepřezkoumatelné bez znalosti pravidel rozúčtování ve vašem SVJ. Doporučuji, abyste si vyžádal tato pravidla a k nim i tabulky korekčních koeficientů pro jednotlivé místnosti bytu.

Vaše tvrzení že údajně máte „slevu za orientaci 25%“ není ve vyúčtování nikde vidět. Ve výpočtu je k Vašemu bytu přiřazen korekční koeficient náměru 1,000 (tedy bez jakékoliv korekce). Korekce musí být uplatněny pro jednotlivé místnosti a jednotlivé radiátory odděleně, minimálně v rozsahu korekce polohy a korekce výkonu radiátoru. To, co máte ve vyúčtování, je zjevně nějaký konečný výsledek přepočtů, které nejsou známy.

Vaše vyúčtování je z tohoto hlediska nejen nepřezkoumatelné, ale vadné, neboť neobsahuje údaje o použitých korekcích pro přepočty odečtů indikátorů vytápění u konečného spotřebitele (§ 7 odst. 2 písm. (g) vyhlášky č. 372/2001 Sb.). Už jen z tohoto důvodu můžete podat úspěšnou reklamaci.

Ve výpočtu byla zjevně provedena dodatečná korekce pro překročení rozsahu +40% až –40% od průměru zúčtovací jednotky (§ 4 odst. 4 vyhlášky). Náklad Vašeho bytu na vytápění před korekcí odpovídá 57% průměru domu. Po dodatečné korekci je 75% průměru domu. Korekce se jeví nepřiměřeně vysoká, neboť přípustné hodnoty pro nejvíce odchylnou jednotku jsou od 60% do 140% průměru domu (v nákladech na 1m2 podlahové plochy). Nicméně ke kontrole by musely být známy náklady všech jednotek v domě před korekcí.

Bude-li Vám tvrzeno, že korekce se ve vašem domě dělá na jiné rozpětí než připouští vyhláška, nemusíte ani provádět žádnou kontrolu. Reklamujte ihned a neplaťte doplatek. Vyúčtování je vadné, v rozporu s právním předpisem a proto absolutně neplatné. Viz http://www.portalsvj.cz/…vani-tepla-8#…

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.