Vložil lake, 24. Červen 2013 - 19:45

Za prvé: nemáte pravdu, že by právní rámec hrazení služeb zůstalů nezměněn. Pravý opak je pravdou. ZoVB v tomto směru neobsahuje nic, kdežto NOZ stanoví u služeb výslovně zálohovou povinnost. To je pořádný rozdíl.

Za druhé: Vámi zmíněné ustanovení § 2014 NOZ se vůbec netýká hrazení záloh ani na služby, ani na správu domu.

Za třetí: Skutečnost, že NOZ se nezmiňuje o zálohách na správu, se Vám ve Vašem příspěvku nepodařilo vyvrátit. NOZ prostě hovoří pouze o příspěvcích na správu, nezmiňuje se o zálohách na správu. Takže ani v tomto nemáte pravdu.

Pokud porovnáte znění ZoVB a NOZ, dospějete stejně jako já k závěru, že dosavadní povinná platba záloh na správu na více let dopředu (§ 15 odst. 2 ZoVB) není v NOZ uvedena jako povinnost vlastníka jednotky. Takovou povinnost mi tedy nemůže SVJ(2012) bez právního důvodu uložit.

Mimochodem, zatím jediná definice pojmu „členský příspěvek“ je uvedena v zákonu o daních z příjmů: jde o příjem z vlastních zdrojů, tedy ZDANITELNÝ příjem právnické osoby, na rozdíl od nynějších záloh podle ZoVB. To prakticky vylučuje výběr příspěvků na období přesahující jeden rok, neboť by byly zdaněny.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.