Vložil lake, 31. Březen 2012 - 18:23

Krupp napsal: "Nejsme u soudu a proto se od striktního výkladu práva mohu odchýlit."

Pane Kruppe, mluvme česky. Co popisujete není "odchýlení", ani "odklonění" (jak říkává jeden český politický mafián), nýbrž je to porušení práva.

Porušovat právo jistě můžete - jenže v SVJ nejste většinou sám, že ano? Jsou zde desítky vlastníků jednotek, kteří možná právo znají. Pak tedy nejspíše s Vaší úchylkou od práva narazíte a u toho soudu se nakonec ocitnete.

Také Vy sám, chcete-li se od výkladu práva odchýlit, musíte napřed ten výklad práva bezpečně znát. Je zřejmé, že ve Vašem případě nejde o záměrné a vědomé odchýlení od práva, nýbrž o NAPROSTOU NEZNALOST PRÁVA.

Lze to pěkně ukázat na Vašem čerstvém tvrzení: "Vlastníci jsou ti, kdo o použití těchto prostředků rozhodují. Pokud zmocnili výbor rozhodovat do určité výše přímo, nic to na věci nemění.".

Přitom zákon č. 72/1994 o vlastnictví bytů výslovně stanoví pravý opak:
§ 9 odst. 11 ZoVB: Výbor nebo pověřený vlastník rozhodují o věcech spojených se správou domu, pokud si rozhodnutí v těchto věcech nevyhradí shromáždění."

Na tomto příkladu je zřetelně vidět, že neznalost práva spojená s neochotou si to přiznat Vás vede k tomu, že se pohybujete ve vlastním nereálném světě, v němž neplatí zákon o vlastnictví bytů, nýbrž nějaké jiné Kruppovo soukromé právo.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.