Vložil lake, 26. Březen 2012 - 3:03

Paní „bezradná“,
napřed jste tvrdila, že jde o náklady na správu domu. Nyní pro změnu tvrdíte, že jde o služby spojené s užíváním jednotek. To je zásadní rozdíl: služby se rozúčtují podle § 11 odst. 4 a samozřejmě se přeplatky vracejí, nedohodl-li se vlastník jednotky jinak.

  • Pokud SVJ neodsouhlasilo výši zálohy na správu domu podle § 15 odst. 2 a vlastníkovi jednotky nebyla sdělena konkrétní výše – máte problém. Není povinen hradit žádnou zálohu na správu.
  • Pokud nerozlišujete zálohy na služby a zálohy na správu – máte problém. Vlastník není povinen hradit žádné zálohy pro neurčitost předpisu záloh.
  • Pokud ve vyúčtování nerozlišujete služby od záloh na správu domu – máte problém. Takové vyúčtování může být označeno za neplatné pro neurčitost.
  • Pokud nemáte definováno co jsou ve vašem SVJ služby zajišťované společenstvím a jak probíhá jejich rozúčtování – máte problém: vlastník není povinen skládat zálohu na služby, ani tyto služby hradit dodatečně. Podle své úvahy může či nemusí takovou službu odebírat.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.