Vložil Pavel, 12. Březen 2012 - 0:57

Pane Krobote,

nesouhlasím.

Pokud by pozvánka obsahovala pouhý návrh programu a nikoliv program samotný, tak by ztrácela v tomto bodě smysl. Nikdo by nevěděl, co se bude na shromáždění projednávat, protože podle Vašeho názoru by na začátku teprve došlo ke „schvalování programu“. To by na pozvánce místo programu mohlo být „co si přítomní schválí“.

Stejně o programu na pozvánce mluví i vzorové stanovy v čl. VII/8. Toto ustanovení je pak ve většině stanov.

Dále je tu analogie s obchodními společnostmi a družstvy, kdy změnu programu musí odsouhlasit 100% všech (nikoliv jen přítomných) akcionářů či členů.

Pod bodem „Různé“ lze projednat pouze méně závažné záležitosti. Osobně tam nechám projednávat pouze věci, které jsou v pravomoci výboru. Pokud by někdo navrhl záležitost, které je v pravomoci shromáždění, tak bych to odmítl s poukazem na možné zpochybnění platnosti usnesení, protože to nebylo na pozvánce v programu.

Naši členové výše uvedené chápou a nechtějí nesmyslně schvalovat na začátku program a nechtějí do bodu Různé propašovávat sporné body.

Shromáždění pořádáme každý rok ve stejnou dobu, v zápisu z jednání výboru se mohou členové 2 – 3 měsíce předem seznámit s návrhem programu, mají možnost něco sami navrhnout před rozesláním pozvánek a tak nemusí něco navrhovat až na shromáždění.

Hezký den!

Pavel

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.