Vložil lake, 9. Březen 2012 - 9:58

Pane Jirko,
to, co následuje, se netýká skutečných vlastností termoreflexního tmelu, k tomu se nevyjadřuji. Udivují mne ale triky a způsoby, jakými dodavatelé ohlupují zákazníky. Našel jsem si webovou stránku nejmenované olomoucké společnosti nabízející termoreflexní nátěr.

Píše se tam, že termoreflexní vrstva "odráží teplý vzduch do místnosti". To je ovšem fyzikální nesmysl. Vzduch není tenisový míček.

Píše se tam, že po aplikaci termoreflexního tmelu budou stěny teplejší. To je druhý fyzikální nesmysl. Pokud vrstva zabraňuje ztrátám tepla, pak naopak stěny budou CHLADNĚJŠÍ, protože zvenku budou ochlazovány stejně, ale zevnitř ohřívány méně. Budou tedy promrzat do větší hloubky.

Jediným písemným materiálem na oné stránce byly dva novinové články z olomouckého deníku. Od seriózní firmy bych očekával kopii protokolu o měření z autorizované zkušebny. Fakta a čísla.

Ovšem ani fakta a čísla nejsou zárukou - záleží na podání. Vzpomínám si na podobný reklamní web, kde dodavatel vystavil takový protokol ze zkušebny. Nechal si změřit nanesenou termovrstvu na skle okna (!!!!). Z měření vyšlo vynikající zvýšení tepelně izolačních vlastností okenního skla o 30%. Že přes to okno potom neuvidíte, je jaksi vedlejší. Na svém webu pak inzeroval třicetiprocentní úsporu tepla po aplikaci jejich nátěru.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.