Vložil lake, 28. Únor 2012 - 7:31

Pane Patočko,
Vaše rady panu Ondřejovi znamenaly přesně to, co jste napsal. Automaticky jste předpokládal, že kalorimetr je jeho, což nemusí vůbec být pravda. Jestliže jste od boku vypálil "obraťte se na soud", jde o radu zjevně nesmyslnou a nepoužitelnou, viz § 9a odst. 1 a 2, a dále § 11 odst. 3 ZoVB.

Tvrdíte, že kalorimetry, nepoužité k rozúčtování podle vyhlášky č. 372/2001 Sb., budou "použity v závazkových vztazích". To je tvrzení v rozporu se skutečností. Skupina vlastníků jednotek si mezi sebou může dohodnout (mimo rozúčtování nákladů) prakticky cokoliv. Závazkový vztah vzniká pouze při poskytování služby, to jest mezi SVJ na straně jedné a jednotlivým vlastníkem jednotky na straně druhé. Co je mimo tento vztah Vás nemusí zajímat. Prosím seznamte se s § 11 odst. 1 zákona č. 505/1990 Sb. o metrologii:

" Stanovených měřidel může být používáno pro daný účel jen po dobu platnosti provedeného ověření. Novému ověření však tato měřidla již nepodléhají, pokud prokazatelně přestala být užívána k účelům, pro které byla vyhlášena jako stanovená."

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.