Vložil lake, 26. Únor 2012 - 11:04

Pane Neználku, přestaňte zde laskavě plácat nesmysly. Pletete si stále zda kalorimetr je možno použít k absolutnímu i poměrovému měření (Vašimi slovy „rozpočítávacímu“). Samozřejmě že ano. Kalorimetr je možno použít jako „fakturační“ a zároveň jako poměrové měřidlo v obchodním styku (tzv. fakturační měřidlo). Nesprávně oba pojmy stavíte proti sobě.

Náměr kalorimetru je možno použít i k rozúčtování topných nákladů konečným spotřebitelům v souladu s vyhláškou č. 372/2001 Sb.

Rovněž ukazujete, že nejste schopen rozeznat rozdíl mezi měřidlem tepla (kalorimetrem) a indikátorem rozúčtování nákladů (IRTN). Zda indikátor pracuje na principu odpařování, nebo elektronického měření teploty, nebo podle změny optické hustoty skla, nebo na principu odkapávání vosku, nebo na principu cukernatění medu je zcela bezvýznamné.

  • Kalorimetr je měřidlem, je možno jej použít k měření tepla i k indikaci rozdělení topných nákladů a podléhá periodicky metrologickému ověření.
  • IRTN není měřidlem (proto nikdy nic neměří), je možno jej použít pouze k indikaci a nepodléhá po celou dobu své technické životnosti metrologickému ověření.

Mimochodem co označujete odlišně jako „ITN“ a „ODP“ je naprosto totéž – nazývá se to běžně indikátor rozdělení topných nákladů (IRTN).

Vaše zbytečné vývody tazateli nijak nepomáhají. Měl byste je omezit minimálně do doby, kdy tazatel upřesní jak SKUTEČNĚ probíhá v jejich domě rozúčtování. Zatím je zřejmé jen to, že o věci nic neví, jestliže má v ruce pouze vadné vyúčtování bez povinných údajů o celém odběrném místě. Ani neuvádí jaká jsou platná písemná pravidla rozúčtování.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.