Vložil Dvořák (bez ověření), 12. Únor 2012 - 18:10

Pane Lake,

pan Pavel, Vy, já i ostatní mají bezpochyby právo nazývat věci různými jmény. Domnívám se však, že v rámci srozumitelnosti a pochopitelnosti příspěvků napříč diskutujícími, bez ohledu na jejich vzdělání v oblasti daní, zákonů, daňové teorie, účetnictví apod., je třeba používat terminologii, která bude všem srozumitelná. Termín zdravotní pojištění každý zná, všichni jsme plátci zdravotního pojištění u různých pojišťoven a tento termín je uvedený v zákoně. Pokud někdo z diskutujících uvede termín „zdravotní daň“, tak tento termín nemá pevný základ v našich zákonech a opravdu mu porozumí jen ten, kdo ví, jaký je rozdíl mezi daní a pojištěním.

Jistě, souhlasím s Vámi, že tak jak je zdravotní pojištění zakotvené v našich zákonech, tak se v principu jedná o zdravotní daň, ale uvádění termínu zdravotní daň může být pro řadu diskutujících zavádějící.

Proto bych se přimlouval za to, aby lidé vzdělaní jako Vy či pan Pavel neuváděli termín zdravotní daň v běžných příspěvcích, týkajících se třeba komunikace s VZP.

Dvořák

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.