Vložil Berry, 24. Říjen 2011 - 7:45

Dobrý den. Děkuji Vám za odpověď. Obstaral jsem si kopii Prohlášení vlastníka, ve které není uvedeno, co se považuje za lodžii. Je zde uvedeno, že společnými částmi domu jsou :

  1. základy včetně izolací
  2. hlavní svislé a vodorovné konstrukce stěn, příček a stropů
  3. střecha
  4. schodiště, okna a dveře přímo přístupné ze společných částí
  5. Rozvody vody, kanalizace, elektroinstalace, telekomunikací, plynu, kabelové televize, STA, ÚT a TUV
  6. vchody
  7. chodby
  8. rozvody odsávání a větrání včetně ventilátoru

Dále je v prohlášení napsáno, že vlastníci jednotek jsou povinni přispívat na náklady spojené se správou domu a pozemku podle velikosti svých spoluvlastnických podílů, u bytů s lodžiemi navýšený o velikost lodžie.

Moje otázky :

  1. Je možné, abych platil za současné právní úpravy do fondu oprav za lodžii tak, jak je shora uvedeno? Pokud bych s tím byl dříve souhlasil a dnes s tím již nesouhlasím, musím to platit?
  2. V případě novelizace zákona, kdy by bylo v tomto zákoně uvedeno, že lodžie je společnou částí domu a vlastník bytové jednotky, který lodžii užívá, má za povinnost přispívat do „fondu oprav“ částku podle spoluvlastnického podílu navýšenou o polovinu plochy lodžie (protože lodžie nebude definována jako místnost), musím se řídit Prohlášením vlastníka v současném znění a platit částku navýšenou o celou plochu balkonu, přestože s tím nebudu souhlasit, byť bych byl sám z celého SVJ, kdo nebude souhlasit? Nebo se SVJ bude muset řídit novelizací zákona a prohlášení vlastníka v tomto směru změnit, pokud nebudu ochoten platit na celou plochu balkonu?

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.