Vložil lolek, 29. Leden 2012 - 2:36
  • cit.„…nový vlastník provedl na základě stavebního povolení rekonstrukci bytu včetně topení…“
    • 1. stroze bych se řídil zněním §13/4 zák.72/1994
      Pokud to nezbytně vyžadují úpravy, provoz a opravy ostatních jednotek, popřípadě domu jako celku, je vlastník jednotky povinen umožnit na předchozí vyzvání přístup do jednotky. Vlastník jednotky je povinen umožnit instalaci a údržbu zařízení pro měření tepla a vody v jednotce a umožnit odečet naměřených hodnot
    • 2. dle výše zmíněného je pak jasné že: je irelevantní zda byly ITN instalovány před rekonstrukcí nebo mají být až po ní
    • 3. dále bych zjistil, zda jsou radiátory a soustava trubek vedoucích teplonosnou látku podle prohlášení Vlastníka společná nebo privátní.

    Možný scénář:
    Pokud je ad-3) privátní → držte se §13/4 ZoVB

    Pokud je ad-3) společná, požádejte Vlastníka o doložení, že má souhlas SVJ s jím provedeným způsobem instalace a pakliže jej nemá, řešte situaci navíc podle §13/2 – výměna radiátoru je nepochybně z pohledu SVJ přímým poškozením společných částí a nepřímým rozhozením topné soustavy (pohled Vlastníka, který ji bude vydávat za zhodnocení je vadný).

Z Vašeho cit.„…Letos odmítá tuto praxi respektovat…“ dovozuji, že bude mít zjevně nedoplatek. Zřejmě SVJ by mělo po marném uplynutí lhůty na zaplacení nedoplatku ve smyslu §16/1 začít vymáhat tuto pohledávku Vlastníka vůči SVJ.

lolek

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.