Vložil Neználek (bez ověření), 23. Leden 2012 - 20:15

„…službou zajišťovanou společenstvím je vše, co není uvedeno jako náklad společenství spojený se správou domu v zákoně ani v seznamu nákladů společenství spojených se správou domu sestaveném společenstvím…“

OK, pane kolego náklady „na správu“ jsou těmito náklady ať je tento pojem taxativně sestaven položkami „ze zákona“ nebo položka „z hlasování“. Ale kategorie kam Vlastník přispívá jsou pouze dvě a to „na správu“ a „na služby“.

Ale nebudu slovíčkařit: podle mého Váš dotaz mnou přeložený: zda „…je správné náklady, které nepadnou do kategorie "za služby“ zařadit do kategorie „za správu“…„ – je jediný možný.
S výhradou, že to musí být skutečně náklad takto zařaditelný. Asi bychom se mohli shodnout, že náklad "pracovní cesta na Brněnský strojírenský veletrh za účelem zajišťování kontaktů pro realizaci solárních panelů v SVJ“ by pro většinu Vlastníků bylo nestravitelné i pro tu „mlčící (nemrtvou!) většinu“.

Jinak ale budu rád když zde někdo přidá názor objasňující složení a vymožitelnost položek pro „seznam služeb“ i položek pro seznam „nákladů na správu“ – podle mne i počítače pro členy Výboru (NTB v ceně 30.000 pro předsedu – je mně známý případ jednoho SVJ v mém okolí) je obhájitelný náklad „na správu domu“ – co myslíte ??

Neználek
(…ten co má zlost,

  • že pan Lake má oprávnění bezdůvodně jakékoli odpovědi mazat a manipulovat

)

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.