Vložil Karel13 (bez ověření), 23. Leden 2012 - 11:35

pane Lake, děkuji za opravu mého chybného uvedení §11/2 namísto §11/4 pro rozhodování „…o rozúčtování cen služeb na jednotlivé vlastníky…“.

Ve Vaší odpovědi bohužel ale nevidím nástin toho co jsem napsal (i když nepochybně proto, že tomu nerozumím). Pokud možno upřesňuji:

  • Pokud jde o výtahy – doposud je SVJ podle mých informací zahrnuje pod služby (=faktura za elektřinu) a náklady na revize pod náklady na správu.
  • Pokud jde o studenou vodu – dělá se údajně analogicky jako teplá voda dle Vyhlášky 372. Nikde to ale nemáme stanoveno písemně (ani ve Stanovách ani v Usneseních a je mi tvrzeno že nemáme ani žádné extra pokyny jen od Výboru rozúčtovateli – a předpokládám, že by snad také takovýto extra-pokyn jak účtovat musel projít souhlasným usnesením). Pokud ale nejsou písemně – nevím jak bych je mohl přezkoumat – již několikráte jste zde uváděl že Vyúčtování musí být přezkoumatelné…

Takže ještě jednou prosím:
mohou se Vlastníci platně usnést dle §9a/2 kvórem dle §11/4 o tom, že služby …třeba:

  • …všechny náklady za „rozdíl-STO“ zaplatí přehlasovaní vlastníci“…"
  • …náklady za „provoz výtahu“ platí vlastníci od 3-tího patra včetně“…"
    (Vážně, takto to nyní u nás je… bydlím v 6-stém patře a není mi jasné proč bych měl dotovat první 2 patra placením za výtah který lze v těchto patrech použít zcela běžným způsobem. Mám za to že bych s požadavkem na jejich blokaci nepochybně neuspěl. Město jako minulý rozúčtovatel to z nějaké své benevolence dělá ale já k tomu jako budoucí Vlastník nevidím důvod. )
     

    Pokud míníte, že nemohou – je pro oporu k diskusi k dispozici nějaká vhodná filipika případně konkrétní §§-y ??

děkuji Karel

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.