Vložil FrantaF, 11. Leden 2012 - 21:09

Pane Ondřeji. To co odpověděl pan lake a pan Patočka by mělo stačit. Jakou roli hraje poplatek za rezervu, není důležité z hlediska dělení nákladů na teplo. Vaše úvahy jsou z oblasti určování poměru základní a spotřební složky. Dělení nákladů na složky, má zajistit zainteresovanost na odebraném množství tepla a současně také vhodný podíl spotřebitele na nutných nákladech pro zajištění stálých nutných na výrobu, dopravu a rozvod tepla po domě, které nejsou přímo závislé na velikost odběru.

Usilujete vlastně o snížení spotřební složky jiným než legálním způsobem. To sníží zainteresovanost a jiným poměrem (podle plochy) rozdělí náklady na vysokou spotřebu odběratelů. Tím značně a jistě neprávem poklesne cena přemrštěné spotřeby. Vysoká spotřeba nevzniká vytápěním bytu na teplotu 30 stopňů, jak se nám snaží mnozí namluvit, ale vypouštěním tepla bez užitku do vnějšího prostoru. Většinou nesprávným větráním.

Zmiňujete se o pochybných téměř nulových náměrech. Je otázkou, zda vůbec jsou tyto byty poškozeny neprávem, ale víme jistě, že neovlivňují nepříznivě celkovou spotřebu. Neúměrně vysoké náměry spotřebu naopak značně zvyšují. To by nás mělo vyburcovat k tomu, abychom hledali možnosti jak jim alespoň částečně zabránit a ne hledat způsob, jak je nenápadně zahladit. Ale to už by bylo jiné téma. FrantaF

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.