Vložil lake, 11. Leden 2012 - 7:50

• Neználek napsal: "„Měřitelné výsledky“ se dají čekat pokud zavedete třeba elektronické vodoměry."
Nic takového se čekat nedá. Elektronický vodoměr má shodné mechanické měřící zařízení (turbinku) jako běžné vodoměry. Není tedy o nic přesnější. Má pouze LCD display namísto mechanického počitadla.

• Neználek napsal: "potřebujete firmu, která má HW na odečet hodnot každo-měsíčních"
Jediný HW, který je potřebný pro odečet čísel z vodoměru, je oko, tužka a papír. Neználek si snad plete elektronické vodoměry a vodoměry s radiovým odečítáním. A je zcela jedno, zda vodoměry budou odečítány ročně, měsíčně nebo týdně. Výsledk bude vždy tentýž. Žádného "chycení zlodějů" se tím nedosáhne.

• Neználek napsal: "pokud nebudete mít pro elektronické vodoměry umístění výtoku směrem „nahoru“ pak se mohou investice minout účinkem"
Opět nesmyslné tvrzení. Naopak platí, že nejvyšší přesnost a citlivost vodoměrů všichni výrobci garantují při osazení se směrem proudění vodorovně a s číselníkem směřujícím nahoru. Je to proto, že osa měřicí turbinky je svislá a v této poloze má nejmenší tření. Samozřejmě existují speciální vodoměry jak pro směr proudění nahoru, tak pro směr proudění dolů.

Tazatelka by si měla orientačně zjistit spotřebu vody na osobu v jednotlivých bytech. Z toho lze přibližně odhadnout, zda někdo ovlivňuje vodoměry. Možná se zjistí, že je zbytečné hledat nepřítele uvnitř domu. Častou příčinou rozdílů bývá totiž vadný fakturační (hlavní) vodoměr.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.