Vložil lake, 1. Leden 2012 - 15:45

Pane Vladislave,
my známe realitu. Víme, že na Krajských soudech, ba i v senátech Nejvyššího soudu, sedí Neználci, kteří si nepřečetli zákony, podle nichž rozhodují. Tento portál je mimo jiné určen ke svépomocnému informování a nápravě takových nesmyslných rozhodnutí jako je to, které uvádíte.

Mýlíte se ohledně toho, co je realita. Realitou není to, co napsal popletený ouředník Krajského soudu a soudce Neználek to podepsal. To je pouze kus papíru, absolutně neplatný, bez právních účinků.

Realitou je pouze to, co má právní základ. Usnesení KS je vadné, jestliže neuvádí konkrétní právní předpis o který se rozhodnutí soudu opírá. Vyhláška o digitalizaci archivu takovým předpisem samozřejmě není. Musela by být výslovně uvedena konkrétní zákonem uložená povinnost, kterou se SVJ ukládá zveřejňovat účetní závěrku. Usnesení bez odůvodnění je tedy nepřezkoumatelné.

Usnesení KS je vadné i pro rozpor se zákonem. Nesprávně se oznamuje, že předseda senátu může uložit pořádkovou pokutu. Mohl by ji uložit pouze ze zákonných důvodů. Nevložení účetní závěrky (ani „uzávěrky“) do sbírky listin není porušením celostátně platného právního předpisu, neboť SVJ takovou zákonnou povinnost nemá. Nelze tedy uložit pokutu.

Takže TOHLE je realita.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.