Vložil PKK1 (bez ověření), 19. Prosinec 2011 - 11:09

Za čtyřletou historii našeho SVJ se zatím nestalo (a doufám do budoucna za našeho současného vedení ani nestane), že by vznikla nějaké potřeba zařazovat NOVÉ body k projednání na shromáždění vlastníků, než byly již ty uvedené v pozvánce.

Celá pozvánka je zpracovávána s velkým rozmyslem již z důvodu, že nejde o běžné jednání výkonnkého či kontrolního orgánu, ale výroční zasedání nejvyššího orgánu SVJ s jeho maximálními kompetencemi a působností dovnitř společenství. Jakékoli variantní rozhodování je pro SV pečlivě připraveno (výběr nové správcovské firmy ze tří variant a nabídek, výběr nového dodavetele plynu a elektřiny z více variant, investice do nové brány z několika umístěných ve výběrovém řízení, investice zámkového systému přesahující kompetence výboru, atp.) mezi nimiž si přítomní členové SVJ vybírají. Žádný „podtrh“ na členy, abychom např. zařadili do programu SV změnu stanov, volbu či odvolání orgánů, odměňování … bych si vůči našim 160 členům společenství opravdu nikdy nedovolili.

Diskutovat, podávat vysvětlení, umožnit členům zápis protestu či podat protinávrh je umožněno všem přítomným na SV v rámci jednoho „generálního bodu“:

  • zpráva výboru o činnosti za období od..do

(zde můžete diskutovat a závazně doporučovat výboru prakticky cokoli zákonného a neodporujícího stanovám).

Tolik z praxe našeho SVJ, takže nikoli teorie, ale zaběhlý a osvědčený chod s výsledkem transparentního rozhodování na SV a bez jakýchkoli protestů , žalob či podnětů členů k popsaným postupům výboru a KK na SV.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.