Vložil lolek, 12. Prosinec 2011 - 21:27
  • cit.„…Doporučený dopis mně pošta po měsíci vrátila protože adresát si dopis nevyzvedl…“
    • zašlete dopis znova – se zeleným pruhem. Tzn. dopis bude bez dalšího za 10-dnů doručený ať si již pro něj adresát přijde nebo ne. Uvést můžete při podání i slovo „NEUKLÁDAT“ -což znamená že bude vhozen do schránky pokud jej doručovatel nezastihne. Uvedené doručení je platné dle §45/1 ObčZ
    • domnívám se ale že máte-li dodejku – měl by být je i Váš úkon (s červeným pruhem) považován za doručený uplynutím marné lhůty. Uvedené se dostalo do jeho dispozice a jen jeho věcí, že uvedené nepřevzal.

  • cit.(anonn)„…není sám o sobě důkazem CO jste vlastně poslal…“
    • to je problém. Ale domnívám se, že by se to řešilo tak, že by příjemce musel oprávněně zdůvodnit proč nepátral nebo nečinil kroky „ve smyslu“ o němž odesilatel tvrdí, že byl obsažen v předmětném dopise.

      Četl jsem judikát (bohužel již jej nemám u sebe) který řešil obdobný problém, kdy stěžovatel podal kasační stížnost s tvrzením že mu stavební úřad zaslal v jeho případu zcela irelevanní listiny na základě nichž cosi jaksi rozhodl.
      Kasační stížnost byla odmítnuta po zjištění, že byl přezkoumán formální způsob zaslání šetřením interních postupů na SÚ a nebyly nalezeny chyby.

lolek

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.