Vložil lake, 19. Listopad 2011 - 18:23

Patří-li okna vlastníkům bytů, prostě zajděte za předsedou a jednoznačně odmítněte za něj cokoliv platit. Každý (kromě něj) už investoval do výměny svých oken z vlastní kapsy. Proč by měla pro něj být výjimka? Jednoduché řešení: chce-li od banky úvěr na okna, nechť si jej vyřídí sám pro sebe.

V některých SVJ se poskytuje úročený nebo bezúročný úvěr ze společné pokladny právě na výměnu oken před zateplením. Pomáhá se takto těm vlastníkům, kteří nemají našetřenu hotovost na výměnu a jejich stará okna by tvořila nepřekonatelnou překážku v zateplování fasády. Můžete to udělat stejným způsobem. S předsedou uzavře SVJ smlouvu o půjčce s danými termíny splátek a stanoveným úrokem. Svá okna ať si uhradí z této půjčky. Splácet bude svému SVJ z toho, co ušetří na nákladech topení. Má nejvyšší čas, jestliže opravy na domě už začaly.
Neplést s příspěvky na správu domu podle ZoVB! Jde o zcela jiný právní vztah.

Ohledně ručení doporučuji: ŽÁDNÝ RUČITELSKÝ ZÁVAZEK ZA DLUHY SVJ NEPODEPISUJTE. Nenechte se vmanévrovat do pozice "včera už bylo pozdě, honem, všichni už to podepsali ..." Je pouze problém předsedy, že neměl reálný časový plán a spustil akci předčasně.

Nechte si v klidu napřed podrobně vysvětlit důvody a obsah Vašeho závazku. Je to na Vás. Odstoupit od nerozvážně podepsaného ručitelského závazku již nikdy nelze ...

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.