Vložil lake, 1. Leden 2012 - 16:03

Paní eelza1,
Předpokládám, že nahlížení do dokumentů o hospodaření SVJ není ve Vašem společenství nějak omezeno. Dále předpokládám, že jste požádala o nahlížení prokazatelně písemně a nebylo Vám vyhověno ve vámi určené lhůtě.

Můžete nyní veškeré zálohy na správu domu začít skládat do notářské úschovy. Oznamte to SVJ, odvolejte se na nečinnost SVJ po Vašich výzvách a sdělte, že uvolníte z těchto částek na výzvu SVJ vždy právě alikvotní část skutečně účelně vynaloženách nákladů, avšak teprve po tom, kdy Vám výbor tyto vynaložené náklady vyúčtuje a umožní nahlédnout do dokumentů o hospodaření SVJ ke kontrole toho co bylo na správu domu hrazeno.

Žádost o zařazení tohoto bodu na pořad jednání shromáždění odešlete prokazatelně tak, abyste byla schopna prokázat, že se dopis dostal do sféry dispozice SVJ - právnické osoby. K tomu postačuje potvrzení o uložení na poště a o marném uplynutí lhůty k vyzvednutí. Pokud se tento bod nezařadí, nebo se na shromáždění neprojedná, nebo budete přehlasována, můžete se obrátit na soud do šesti měsíců podle § 11 odst. 3 ZoVB.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.