Vložil lake, 13. Listopad 2011 - 22:06

Marcela Říhová napsala: „… správní firma dělala roční vyúčtování nákladů za teplo tak, jako by všechny byty měly komory mimo byt.“

Pro rozúčtování tepla je ovšem zcela bezvýznamné, zda komora je v bytě, nebo mimo byt.

Doporučuji v první řadě, abyste se seznámila se zněním vyhlášky č. 372/2001 Sb., to je základní předpoklad. Dále se zamyslete a nečiňte zbytečné a unáhlené kroky. Zejména se zdržte šíření poplašných zpráv o chybách ve vyúčtování v minulých letech, neboť reklamační lhůta už jistě uplynula. Odhaduji, že se zabýváte (možná neexistující) chybou ve výši maximálně pár procent účtovaných částek.

Ve vašem domě se zřejmě náklady počítají v souladu s vyhláškou č. 372/2001 Sb. podle započitatelných podlahových ploch, nikoliv podle podlahových ploch, jak nesprávně píšete (viz použití koeficientu 1.2 pro nebytové prostory). Pokud naleznete nějaké chyby, ať jsou opraveny před následujícím vyúčtováním.

Chce-li někdo zpětně napadnout provedené vyúčtování jako konečný spotřebitel, má na to jako vlastník jednotky pevně danou lhůtu, která nesmí být kratší než 21 dnů od seznámení s vyúčtováním (§ 7 odst. 2 písm. (i) vyhlášky), avšak nesmí být delší než sedm měsíců ode dne ukončení zúčtovacího období. Nelze ani zpětně napadnout společenstvím schválená pravidla rozúčtování, platně přijatá podle § 11 odst. 4 ZoVB, pokud od jejich schválení uplynula doba šesti měsíců (§ 11 odst. 3 ZoVB). Zařiďte se podle toho.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.