Vložil lolek (bez ověření), 28. Říjen 2011 - 17:17
  • cit.„…musíme být v usnesení jsště konkrétnější…“
    • usnést by jste se měli především o způsobu (§4/3 Vyhlášky 372) který předjímá §4/4
      příklad návrhu usnesení:
      postup uplatněný dle §4/3 Vyhlášky 372 je tento: náklad nad +50% nákladů bude fakturován dle §3/2 přímo Vlaastníkovi. Náklad na –40% bude rozdělen „poměrně na všechny ostatní Vlastníky“ na které lze. Náklad pod –40% (nebo –25% – základě zda se shodnete) bude dopočten na hranici a přebytek bude rozdělen „poměrně na všechny ostatní Vlastníky“

      Samozřejmě můžete zkusit úpravu navrhovanou Lakem a to, že náklad rozpočtete „jen na sousedy“ – tento způsob je ale složitější na výpočet a není jisté že seženete ve svém okolí toho kdo by to takto uměl.

    • usnést by jste se mohli o způsobu jak rozpočítat rozdíl mezi fakturační a poěrouvou hodnotou u studené vody (a pokud ne, pak podle mne platí §13/7 ZoVB)

  • cit.„…Lze podat návrh na usnesení, že rozúčtování tepla nám bude provádět odborná firma…“
    • každá firma která se problematikou alespoň trochu zaobírá, Vám řekne že VŠE bude podle zákona. opak je vetšinou pravdou. Pokud máte erudici – pak zaregistrovat se dle §19/1 ZoM by neměl být problém a budete li mít ještě šikovného někoho na účetnictví (nevím jak velké jste SVJ) – ušetříte tisíce ročně za náklady „odborné firmě“

  • cit.„…Jsme nové SVJ a máme před sebou shromáždění…“
    • doporučuji i usnést „otevřenost“ – tedy aby každý člen SVJ měl nebo mít mohl, MAXIMÁLNÍ KONTROLU nad hospodařením a to BEZ OBSTRUKCÍ. Pokud si přečtete „breky“ na tomto Portálu – nebudeteli tak prozíraví již nyní – dospějete k témuž (neprůhledný výběr zakázek; drzá tvrzení „vše je dle zákona“; dejte to k soudu apod.)
       

      PS: „otevřeností“ ale nemíním
       – tvrzení „on nám to Výbor kdykoliv na požádání poskytne
       – ty zde zmíněné „Transparentní účty“ – podle mne to porušuje zák.101/2000 ať je údajné stanovisko UOOU jakékoliv.

lolek

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.